Andalusiska Mästerskapen (2012-10-29)
Kategori: Tävling
Karta/område: Jimar de Libar
Arrangör: COMA - Malaga
Distans: Långdistans
Sträcka: 8.04 km
Tid: 82:11
Premiär för riktig tävling . Andalusiska mästerskapen långdistans. Innan tävlingen hade klubbkamraterna pratat mycket om att kartan var ritad av en amatör och att den ej gick att lita på. Samt att det skulle vara riktigt mycket taggbuskar. Efteråt. Så kan man konstatera att det var ej så farligt med taggar, Mer än där jag fastnade i ett björnbärssnår. Sedan var kartan helt ok. Även om användandet av tätmarkerad undervegetation var överdriven, vilket gjorde att kartan inte var helt läsbar. För mycket information.
Jag var dessutom lite stissig av att ha sovit dåligt några nätter innan och legat och kört bil i 2 timmar. Så jag gick ut hårt och försökte kuta fort snarare än att läsa rätt. Vilket straffade sig.
1:an Riktigt dum bom. Missade två minuter
2:an ofokuserad och ostrukturerad löpning, var inte riktigt inne i kartan och zick zackade mig framåt. Ca 24 % avvikelse från fågelvägen. Borde varit en minut snabbare.
3:an och 4:an bra. Vid 4:an konstiga karttecken. Borde varit jordvall och inte brant, dessutom är de lutande strecken vända på fel håll.
5:an . katastrof. Borde sprungti runt om. Det hade jag tjänat 4-5 minuter på. Jag fastande dessutom i ett område som enligt kartan ska vara ljusgrönt men det var mörkgrönt med massa törnesnår. Jag hade klättrat rakt ner ca 8 m. och fastande helt. Det vara bara att klättra upp och gå runt. Här var jag lite trött på mig själv.
6:an blev inte helt som jag tänkt mig. Hade egentligen planerat att följa bäcken uppåt, men kom tidigare uppåt och blev lite osäker. Vilket gjorde att jag nog tappade 1 minut i lägre tempo.
7,8,9 gick bra.
10:an gick inte löpmässigt snabbt, men jag var rätt på det. Vilket kändes mycket bra.
11-13 likaså. Vid 13 had ejag nytta av att passerat förbi gläntan tidigare.

14:e fick jag hjärnsläpp halvvägs. Jag gick lite för högt upp och drogs iväg österut av löpare som hade en kontroll där. Jag var dum nog att klättra upp för massa höjdkurvor. Och tappade ca 3,5 minut här.
15 -> resten gick bra.
Totalt är jag lite missnöjd. För mycket dumma missar med lite för mycket missad tid. Hade jag fokuserat mer i orienteringen så hade det gått bättre. Men det var kul med lite riktig orientering.
Visa kommentarer (0)
 
Andalusiska Mästerskapen (2012-10-29)