Frosta OK - annandag påsk (2016-03-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ekeröd
Arrangör: Frosta OK
Sträcka: 7.67 km
Tid: 79:16
Jag kom ihåg att ta med klockan! Yej! (glömde nämligen i lördags IGEN...)
Idag sprang jag en öppen 6-bana - ville ha lite lättare orientering och Ö6 ska vara tydligen vara röd svårighetsgrad. Fast jag tvekade lite eftersom den var 5,7 km lång, i längsta laget för mig. Men jag tänkte att det säkert fanns någon lång transportsträcka någonstans som motiverade längden på banan - Ö8 (som Håkan sprang) var ju bara ca 4,5 km så varför skulle Ö6 vara längre annars? Ö8 är ju svart så den ville jag inte springa.

Alltså, jag vet inte med de här färgerna och svårighetsgraderna, för väl i mål jämförde jag och Håkan våra kartor och inte såg väl min särskilt lättare ut än hans? Bara längre... (han lär väl lägga upp sin karta här också så ni kan jämföra)

Om orienteringen kan jag väl säga att jag var lat idag och inte ville lyfta benen mer än nödvändigt. Därför gjorde jag ett ta-vägen-så-mycket-som-möjligt-vägval mellan 5 och 6. Det var inte något särskilt lysande vägval, och jag kunde säkert ha sprungit smartare i mitten någonstans. Och lyfta på benen fick jag ändå.

Från 7 och typ in i mål fick jag bada fötterna. Det var djupa kärr, översvämmade diken och annat kul, och jag hade lera upp till knäna. Fort gick det inte (men jag visste ju var jag var på kartan...).

Överhuvudtaget gick det inte särskilt fort för mig i dag. (heller...) Nästan 80 minuter härjade jag runt bland grenarna och leran, och trodde garanterat att jag skulle komma sist i klassen. Men... jag kom någonstans i mitten??! Ganska mycket undrar jag över vilka vägar och lerpölar de som kom efter mig färdades? Hade varit kul att se (och lite skönt är det att jag trots allt inte är långsammast).
Dölj kommentarer (2)
Magnus: Du hade samma bana som D35 och H50 som är svart svårighet, men lika långa. Mellan din bana som är röd och svart finns blå och violett. Så konstigt att man har samma bana för den svåraste färgen och en som ligger i mitten av skalan. I och för sig kan man inte lägga svarta banor på de flesta Skånska kartor. Öppen 8 som du funderade på var samma bana som D45, H65, D16 och D17-20K
Carolina: Aha, hade D35 och H50 samma bana som jag?? Hm, då undrar jag ännu mer över varför man valde att ha den som Ö6, och kalla den röd. Det bör ju ha varit ett antal lite mer ovana orienterare som tyckte att rött och lite längre verkade OK, och det förklarar säkert varför det var så pass många efter mig i resultatlistan fast jag tog så lång tid på mig. Inte schysst gjort av arrangörerna tycker jag.
Lägg till kommentar
Spara
 
Frosta OK - annandag påsk (2016-03-28)