TPIF Käglinge (2015-10-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Käglinge rekreationsområde
Arrangör: Paul Schannong och några till
Sträcka: 5.78 km
Tid: 50:59
En karta där utmaningarna består i att "pace-a" sig rätt och att undvika onödiga svårpasserade snår. Det förstnämnda klarade jag bra, men det andra missade jag på vid två tillfällen, vilket kostade en hel minut per gång.

Till 2-an tänkte jag först gå rakt på från grinden, men det såg tätt ut och ingen annan verkade ha gjort så före mig. Från andra hållet såg det ännu tätare ut, så det var helt rätt att gå runt.

Till 4-an var det sannolikt också helt rätt att gå runt skog o höjdkurvor.

Till 10-an kom första bommen, på kartan såg det ok ut att gå rätt på. Det var det (fantamej) INTE.

Till 12-an kom andra bommen. Det ljusgröna var faktiskt svårt att komma igenom, "undervegetationen" var en vägg av björnbär - death wish i renaste form. Rakt norrut från 11-an hade varit SÅÅ MYCKET bättre, men det visste jag ju inte då...

Resten av kontrollerna syns inte på kartan (jo, om du vänder på den :-) ).

12-an var en sänka, lite dold av nässlor, 13 var en punkthöjd, 14 var uppe på höjden, 15 var beståndsgränsen uppe på BERGET (jag började bli rätt trött, man fick ju springa på precis hela tiden...)

Till 16 gick jag lite onödigt runt alla sankerna, men de sekunderna bjuder jag på. Fattade faktiskt inte riktigt kontrollen, det VAR en sank, men på kartan såg det ut som ett snår!?!

17 var ett lättfunnet stigskäl, och 18 (samma som 10) var oerhört mycket lättare från detta hållet.

Egentligen för enkel terräng, men det gäller ju att trots detta hålla koncentrationen uppe, så jag tycker att "parkorienteringarna" faktiskt är riktigt trevliga avbrott i den vanliga skogslunken. Cred till banläggarna!
Visa kommentarer (0)
 
TPIF Käglinge (2015-10-03)