Fyrklubbs (2015-09-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Vallåsen
Arrangör: Hjärnarps GHOL
Distans: 7000
Sträcka: 9.39 km
Tid: 79:26
Genomsnittlig puls: 159
Maxpuls: 205
Det blev totalt bottennapp idag

Började lite snett till K1 men kunde korrigera relativt snabbt

K2 tappade tyvärr 11 minuter här, kom fram till stigen precis enligt planen och sedan tog den slut, precis som planen, men tydligen tog den inte slut när jag trodde det.

K3 Gick relativt okej, tittade upp mot höjden, såg ingen kontroll, tittade på definitionen, jo den skulle vara på höjden, inte vid någon fot eller annat. tvekade om det var rätt höjd men valde att springa upp. Visst fanns kontrollen där lite söder om toppen riktigt väl ner tryckt. Borde kanske angetts på definitionen kan jag tycka.

K4 Gick bra men sakta

K5 Blev lite mycket sick sack men rätt, men nu händer samma sak som på
K3, står och tittar och tittar i sänkan men kan inte se någon kontroll, undrar om det åter blivit fel? Börjar springa vidare eftersom jag inte ser någon kontroll, då får jag syn på kontrollen som de satt under gräset/slyn. Vad är det för poäng med detta och vad har personen i fråga som satt ut kontrollen tänkt?

K6 Tar en rak kompass, blir lite förvirrad av en sten vid fårorna, men den var helt enkelt inte med på kartan

K7 Följde rågången sen såg jag kontrollen

K8 Gick bra hela vägen, ser sänkan men ingen kontroll, fortsätter ner i sänkan och får då syn på den väl nertryckt lite längre fram, i min värld satt den inte i sänkan utan nedanför sänkan. tappar dock inte mycket tid denna gång.

K9 Gick bra

K10 var beredd på ännu en svår kontroll, hittade branten bra och kontrollen väl gömd, dock troligen av någon annan tävlande då den låg ner, ingen förlorad tid.

K11 Störigaste kontrollen för dagen. Kontrolldefinitionen var en sten och precis framför stenen ser man ett vindfälle. Springer på tills jag kommer till vindfället men ingen sten, yrar omkring i 4 minuter innan jag får hjälp av en annan löpare. Får springa 30-40 meter tillbaka, stenen låg inte alls vid de fallna träden som den gör på kartan. Varför väljer man en sådan här kontrollpunkt där kartan är helt felaktig? Vad tänkte banläggaren, vad tänkte bankontrollanten vad tänkte kontrollutsättaren? Minst tre hål i huvudet tänkte jag i frustrationen!

K12 Gick bra

K13 Gick bra

Tycker det är ett härligt orienteringsområde på Vallåsen, tuffa stigningar och tuff terräng. Synd att jag gick så dåligt till K2. Kontroll gömmandet var väldigt tråkigt också.Visa kommentarer (0)
 
Fyrklubbs (2015-09-13)