Sprintstafett (2015-05-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: St Lars
Arrangör: Lunds OK
Distans: 2500
Sträcka: 2
Sträcka: 3.93 km
Tid: 18:17
Gick tyvärr riktigt knaggligt idag och det blev även felstämplat!
K1 Tänker och gör allt rätt, ser kontrollen men det är fel kontrollsiffra, jag ska ha 108, allt stämmer enligt kartan, kollar min kontroll siffra igen, ser då att det är två staplar med kontroll siffror, min 1:a sitter således inte högst upp, 20 sekunder tappat direkt
K2 Läser insida av staket och struntar i kodsiffran
K3 Får inte ihop kartan alls, står stilla och stirrar i nära 20 sekunder innan jag fattat att det är en hög häck som täcker gräsmattan, hade helt förväntat mig att man kunde se den även om man inte fick gå igenom häcken.
K4 Går bättre men inte inne i kartan riktigt än
K5 Ser en kontroll i norra delen av ringen, men tänker att nu får det vara nog med hattande på kontroll siffror som ska vikas hit och dit och hitta rätt satans stapel för att åter tappa 20 sekunder.
K6 Går bra
K7 Hittar stigen fint
K8 Missar ingången, riktigt höga buskar. Enligt GPS klockan passerar jag ingången första gången vid 5:51 och vid andra tillfället 6:30. Stor miss

K9-K14 Nu får jag bättre flyt och en bra framförhållning.
K15 Har läst PM på nätet men tydligen stod det i något annat PM att här skulle det klättras när man skulle in i hagen, på ett speciellt ställe dock! Blir åter frustrerad och står och tittar på kartan och försöker öppna en låst grind innan jag ser övergången, åter tappar jag 10-15 sek. I Frustrationen Stämplar jag fel kontroll, sitter en kontroll på södra sidan sumpen och en på norra. Ser ingen sump bara att kontrollen sitter relativt rätt öster/väster i förhållande till huset söder om. Känns som en kontroll som verkligen inbjuder till felstämpling.

K16 Går bra hela vägen fram till kontrollen, stämplar i rätt, men det står en kontroll i stakethörnet, blir osäker, vecklar upp karta bla bla och åter tappas det tid.

Jag var inte alls förberedd på att det här med kontrollsiffrorna skulle bli så svårt att läsa utan lösa kontroll definitioner, blev lite som en ny sport nästan. Benen gick däremot väldigt bra vilket kunnat rädda oss men tyvärr blev det trots allt vändande på kontrollsiffror och karta en felstämpling där jag minst annat det

Tyckte banan och kartan var bra, men mycket frustrerad över alla missar och felstämplingen, minst irriterad på de riktiga orienterings missarna till K3 och K8.
Visa kommentarer (0)
 
Sprintstafett  (2015-05-24)