Swedish League medel (2015-05-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ovangårdsberget
Arrangör: Säterbygdens ok
Distans: 4800
Sträcka: 7.58 km
Tid: 68:19
Idag gick det inte alls bra, var väldigt lätt sprungen och trevlig terräng, men det skiljer väldigt mycket på hur kartorna ritas om man jämför med Skåne.

Började lite trevande till K1, det gick två stigar in mot hugget, men bara en på kartan??? Var väldigt svårt att identifiera det gula och det gröna, gick på höjd kurvor för att sedan få syn på tornet.

Kompass mot K2, var beredd på lite motstånd i terrängen men det var i mitt tycke vit fin skog hela vägen fram till höjden innan stigen, höjden som var markerad som vit skog var däremot lite mer svårforcerad. Drog sedan för mycket öster ut efter höjden, men lyckade korrigera efter stenen.

K3-K5 gick bra, sedan drog jag snett till K6 lite slarvigt men blev ivrig att öka farten, lyckades läsa in mig bra.
K7 gick bra
K8, skogen var helt öppen och en mindre och mer diffus punkthöjd har jag inte sett. Efter att missat punkthöjden första gången och läst in mig så står jag i över i minut bara några meter från punkthöjden, sen hör jag ett pip från den!!!
K9 inga problem
K10 slarvar med kompassen igen, får sedan inte ihop det med det första hugget, kommer fram till stigen och det som är hugge på kartan såg ut som skog för mig, sen sprang jag längs en mycket gammal och tydlig stig där, tydligen ritar man ut beståndsgräns istället för stig i Dalarna? Sen när stigen blev sämre lite längre fram passade man på att rita in den då istället?
Klantade mig åter med kompassen till k13, fick gå tillbaka och göra rätt.

Imorgon blir det ett nytt försök, var noggrannare med kompassen, läs mer på höjdkurvor, misstro stigar (det fanns ett antal gamla fina stigar i naturen som av någon anledning inte markeras på kartan?) och framförallt huggen, de kan vara totat osynliga för ett skånskt öga.
Visa kommentarer (0)
 
Swedish League medel (2015-05-15)