Klåverödsdubbeln (2015-04-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Klåveröd
Arrangör: Ok Silva o Rävetofta
Distans: 7600
Sträcka: 10.47 km
Tid: 88:12
Lite kallare än igår men behagligt väder att springa i
Benen kändes ändå relativt okej med tanke på gårdagen.
Började tyvärr med en stor bom till k1, det var väldigt tät skog där. Jag är inte direkt glad för sådana här kontroller som man tvingas gå in till, jag vill kunna springa! Gick sedan ganska okej till k2, men upptäckte här att det inte alls var någon vit fin skog, ända fram till k5 var det ett krig mot grenar i ansiktet, här misstänker jag starkt att bananläggningen är ett skrivbordsjobb. Gårdagens banan kändes klart mer genomtänkt. K3 ramlade jag närmast ner på, förstår fortfarande hur det hela redovisas på kartan? Mittersta sänkan står det på definitionen och jag ramlade ner i ett dike där kontrollen var ner tryckt i. Endast tur att jag kom rätt till den kontrollen.´
Efter K5 fick jag lite bättre flyt ända tills jag skulle till K8, fick inte ihop höjdkurvorna, fick titta runt någon minut innan det blev rätt. Tog det sedan relativt försiktigt och ville gå säkert men latheten bedrog visheten, hade tänkt ta en säker ingång till K13 från hugget via släpstigen till kontrollen, men tyckte det såg lite jobbigt ut, vips tappade jag istället 7 minuter. Klantigt!
Klart sämre orientering av mig idag, för mycket det löser sig nog inställning, istället för bra säkra ingångar till kontrollerna. Den Norra delen av kartan tycker jag är till stora delar fel i färg, hade varit roligt att kunna hålla 80 procent av löphastigheten i det vita där eller för den delen 60 procent av löphastigheten in mot K1. En riktigt bra karta men märkligt att de inte jobbar med färgerna som det är tänkt?

Härlig och tuff terräng men det kräver att man fokuserar bättre och inte bara till varannan kontroll.

Visa kommentarer (0)
 
Klåverödsdubbeln (2015-04-12)