DM Lång (2014-09-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Bosarpasjön
Arrangör: Lunds OK
Distans: 8000
Sträcka: 9.04 km
Tid: 72:36
K1 Började springa en bra bit på stigen för att få mig en uppfattning om vad som väntade mig, en enkel kompass och sen läsa in sig på kurvan och det gick bra.
K2 Klart svårare sträcka, väldigt uppväxt bitvis, styrde mot de små höjderna efter jag passerat kalhygget, till min fasa var det näst intill omöjligt att springa vid höjderna, hade växt ordentligt här, styrde då mot stenmuren och den gula randen och den var bättre att springa på :) Tappade tyvärr några minuter här, sen gick det bättre fram till kontrollen.
K3 Ett fegare vägval, ville inte fastna i något mer uppväxt,
K4 gick lätt och bra
K5 Nästan helt bra men tog lite mycket höjd
K6 Valde här en chansning att följa kraftledningen, tappade drygt 2 minuter på det, var riktigt tungt att springa där och föll igenom till midjan i vatten vid ett tillfälle, tyvärr brände jag mycket krafter här också :(
K7 Lätt bra
K8 Var otroligt tufft att ta sig igenom det gröna, slutade med att jag fick springa i bäcken.
K9 gick bra fram till att jag skulle in i det gröna, hoppade över stenmuren och sprang några meter sydväst för att få en kortare passage i det gröna, sen fattade jag absolut inget, det kom nämligen inget grönt, det var öppen fin vit skog för att sedan komma plötsliga buskage här och där??? tittade och tittade men det gick såklart inte att få rätt på det. Tappade närmare 5 minuter här på ren förvirring att bara stå och titta.
Lite tittvila hade gjorde sitt, K10-K14 gick i raket fart
K15 var på väg att bli perfekt den med, kom upp i det gula efter jobbat hårt i träsket och tänkte allt rätt, så får jag syn på surdraget och ska kolla så det inte är den tänkta bäcken, skit vad jag fastnade i det :( Tappade 3 minuter och massor av energi.
Joggade sedan de sista tre kontrollerna, var för trött för att våga pressa på i det tuffa underlaget.

Klart rolig bana och jag var nöjd med mitt lopp, har lite att lära på vägval och våga lite på att jag gör rätt. Hade önskat lite mer revidering på kartan, ett flertal områden som var vita på kartan var det absolut inte i verkligheten, och även det omvända. Hur höjdkurvorna är ritade passade mig extremt bra :) och tyckte om både terräng och karta.
Visa kommentarer (0)
 
DM Lång (2014-09-07)