Tormestorpsträffen (2014-08-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Maglö
Arrangör: Tormestorp och Tuvan
Distans: 8080
Sträcka: 9.63 km
Tid: 86:52
Härligt väder i fin terräng :)
Till skillnad från de flesta lyckades jag hitta första kontroller direkt.

Till K2 sen gick det bra tills jag kom fram och började spana efter de två höjderna som skulle finnas bredvid den stora kullen till vänster om mig, den stora kullen till vänster ser jag tydligt, men spanar och spanar men ser inga små höjder. Höjderna är markerade med en höjdkurva och, som jag fattat det hela så ska de alltså vara 5 meter upp i luften, med mitt ögon mått var det ett gäng buskar och inget mer, hade varit intressant och gå dit och titta igen, den ena höjden är dock endast markerad med en hjälpkurva med det såg jag inte där och då pga ringen.
Till K3 tappade jag sen lite riktning och trodde att jag var vid en annan stenmuren, jobbigt att inte få kompassen att stämma med stenmuren :( kontrolltagningen gick sen bättre

Vägvalet till K4 och ingången till kontrollen kändes som ett bra val, men väl framme är det en öppen gräsglänta? Och nu blir jag än mer förvirrad över kartan

K5 gick riktigt dåligt, tyckte jag tänkte bra. kompass från den lilla stigen kom ner till en helt öppen gräsglänta igen (var markerat som kärr på kartan) Går sedan tillbaka upp och passerar här kontrollen från nordväst men ser varken kontroll eller sten. Enligt definitionen ska kontrollen sitta norr om stenen och vara 1,5 meter hög från det hållet jag kom, hade gärna titta på det igen. Går sedan tillbaka cirka 30-40 meter och hittar en sten! Men igen kontroll där. Hittar sedan kontrollen till sist. Skit!

K6 Kändes bra att få springa lite i terrängen, höll en bra kurs. Men det hjälper verkligen inte när man flera gånger haft svårt att komma överens med kartan redan, så det blir på tok för många onödiga stop för att verifiera att jag är på rätt väg, ganska svår kontrolltagning, var ju helt fullt med stenar och inte lätt att se vilka som de valt att markera på kartan.

K7-K13 Går det sedan lite bättre, men jag har tappat flytet och tilliten till kartan och mig själv så det går tyvärr långsamt. Fortsatt många kartstopp.

K14 kommer jag lite snett till.

K15 ser okej ut på GPSen men det var bedrövligt av mig, var totalt vilse och fattade inte alls vart jag var,stirrade bara blint på kompassen, tills jag kom fram till det övergivna huset.

K16-mål gick sedan ganska okej igen.

Rolig och svår bana, med många olika svårigheter jag ställdes inför, funderat lite på k2 och inser att där jag kom från kommer buskarna precis täcka höjderna, skulle inte litat så blint på att jag skulle sett höjderna. Det växer upp på sommaren, så är det!!! Behöver orientera mer som jag gjorde till K1, med kompass, kärr, uppfångande stenmur och spana efter höjden precis söder om kontrollen.

Visa kommentarer (1)
 
Tormestorpsträffen (2014-08-24)