Kretsmästerskap (2014-06-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Knutstorp
Arrangör: Rävetofta OK
Distans: 6800 meter
Sträcka: 8.88 km
Tid: 69:53
Var ett tag sedan jag sprang i skogen, var orolig för hur mycket det växt upp och vad som var lämpligt att ta sikte på ute i skogen.

Till K1 tittade runt i skogen för att försöka registrera in så mycket som möjligt för att se vad som syntes bra, följde stenmuren och upptäckte att man fick verkligen hålla koll på det för att inte tappa bort den, höjder och branter syntes relativt bra. Men väl framme vid K1 kändes det att jag jobbat ordentligt med asfalt löpning de senaste månaderna, för det gick verkligen inte snabbt i skogen.
K2 gick relativt okej, kom först till sänkan som låg lite norr om men löste sig snabbt.
K3 tog ut en kompasskurs mot vägen, men här blev jag åter varse hur långsamt det gick att springa i skogen, ovan att lyfta blicken och läsa av terrängen 20-30 meter framför för att få bättre spår oxå. Väl framme vid vägen läste jag snabbt in mig och kontrolltagningen gick fint
K4 Blev den stora bommen idag, tyckte jag tänkte ganska bra, men nej. borde valt rågången efter stenröset ser jag nu, och för att minska den missen jag gjorde skulle jag stegat in. Stannade och lyfte blicken vid rätt tidpunkt men var för långt norrut för att se stenarna.
K5 Försökte välja ett säkert vägval för att komma in i det bättre igen, tog stigen för att sedan springa i den uttorkade bäcken som gick jätte bra, precis innan jag ska upp mot höjden fastnade jag i massa välta träd sedan höstens stormar, sen tar det oxå några sekunder att hitta kontrollen, lite irriterande att det ska ta över 2 minuter de sista 100 meterna fram till kontrollen.
K6 Valde att springa stor omväg för att sedan springa i ett väldigt oländigt hygge, typiska dåligt vägval visade det sig
K7-K11 Här gick det lite bättre stannade dock och tvekade lite till k9 och K10.
K12 var inte inte alls lyckad :(
Sprang en dum omväg till K13, varför lixom???

Blir till att springa lite mer i terräng och några skogstävlingar så ska jag kunna få upp skogsfarten igen :)

Tyckte banan var bra och relativt svår.
Visa kommentarer (0)
 
Kretsmästerskap (2014-06-15)