Vallåsen (2014-04-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Vallåsen
Arrangör: Hjärnarps GH OL
Distans: Långt
Sträcka: 14.36 km
Tid: 116:32
Inga anmälda till min vanliga klass när jag tittade så fick bli H21, inte helt lyckat val kan jag konstatera nu i efterhand.

Började relativt bra till K1 och K2, men märkte att det gick knappt att springa, oerhört massa kvistar grenar och träd som låg överallt. Detta har jag haft svårt för tidigare eftersom jag tvingas göra ständiga kartstop och blir sämre på att titta upp och läsa terrängen. Såklart lika för alla men som relativt oerfaren orienterare drabbas man hårt.
Bommarna kom en efter en men gladdes mer åt de kontroller som gick bra som K1, K2, K5, K7 och K9.
Sen kom ett sånt där långben som fågelvägen var över 3 km. Jag tog mig fram till sist men vid detta laget var jag fullständigt slut och det blev till att kämpa för att orka ända till mål.
När jag stämplat sista kontrollen kan jag verkligen inte få ihop hur jag tar mig till mål, det finns snitslar överallt och ingen stämmer med min karta, tar den som stämmer bäst med min karta men det visar sig vara varvning för eliten, får fråga funktionärer om hur jag tar mig till mål, tvingas hoppa över massa snitslar. Tydligen hade ingen annan haft problem med detta, de hade tydligen varit smarta nog att titta upp istället för på karta och kompass som jag gjorde i min förvirrade trötthet. Hade inte skadat om de ritat snitsel rätt kan jag tycka.
Kan konstatera att jag inte alls var tränad för detta. Största problemet jag har är orienteringsmomentet i all undervegetation, nu stormade det mycket i höstas så det är bara att gilla läget och det är lite mycket begärt att de ska rita om kartor för det.
Visa kommentarer (0)
 
Vallåsen (2014-04-27)