Båstadsprint (2014-04-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Båstad
Arrangör: Hjärnarps GH OL
Distans: 2800
Sträcka: 4.07 km
Tid: 19:01
Dags för årets första sprinttävling i härligt sommar väder i sommar/tennis staden Båstad
Började med en rivstart, 30 meter till startpunkt och stämplar första kontrollen 18 sekunders efter starten. 8 minuter senare har jag stämplat 15 kontroller och är vid kontroll 15. Tittar man noga ser man faktiskt rätt många små missar, tvekar till K2, något haltande vägval till K3, kommer snett till K9, springer omväg till K11, missar gena över grusplan till K13, kollar en annan kontroll påvägen till K14. Min gissning är att dessa små missar i inledningen kostade mig strax under en minut, vilket jag är relativt nöjd med. När det är så här intensivt kommer de flesta göra lite små missar.
På långbenet till K18 när jag flyttat mina tankar till en tempo ökning och slut forcering kommer den stora missen, missar helt att de satt upp ett kravallstaket och får snällt vända ner för backen igen, förlorar 50 sek på denna missen, väl i mål ser jag att jag kunnat gått upp och sprungit på trottoaren och då hade missen inte blivit alls så stor. Efter denna miss beslutar jag mig för att inte göra någon tempoökning. Rullar sedan på ganska bra, lite lättare när man hunnit läsa in sig lite. 2-3 sekunders miss till K24 (stod människor ivägen) och något förvirrad till K25.

Riktigt rolig sprintbana, lite små sur på mig själv att jag missade på långsträckan, men nöjd över att det gick så pass bra som det gjorde på den intensiva inledningen.
Visa kommentarer (0)
 
Båstadsprint (2014-04-26)