Påskyran (2014-04-19)
Kategori: Tävling
Arrangör: FK boken
Sträcka: 10.36 km
Tid: 86:09
Åter dags att få springa på en av FK Bokens tävlingar, det brukar yvärr inte gå så bra och inte gjorde det denna gången heller.

K1 började i vartfall bra,
K2 gick inte så bra, var väldigt grönt, väldigt svårt att springa och se där inne, yrade runt men det yrades åt rätt håll. I Detta område syntes även vildsvin, en av anledningarna till att man inte ska in i mörkgrönt är att där har vi massa vildsvin, detta hade troligen inte banläggaren tänkte på och ett antal andra människor liv utsattes för onödig risk.
K3 här blev det fel, jag svänger helt enkelt in för tidigt på en stig som inte fanns på kartan, något förvirrad men lyckas läsa in mig efter ett tag
K4 Allt går bra fram till ringen, tittar och tittar efter sten mur men missar den för jag är på fel sida av den andra sten muren som jag förväxlat med norr linjerna, kommer sen fram till en annan stenmur, yrar runt ett tag lyckas sen läs in mig på kärret.
K5 Går bra fram ringen, men springer förbi, ser inte att det är en höjd till höger om mig, ligger för mycket fällda träd i vägen för att kunna se något överhuvudtaget. Rätt sur nu!
K6-K8 rullar på ganska bra
K9 råkar jag vända kartan upp och ner, får inget att stämma, men sen kommer jag på det.
K10 går okej, har hjälp av en annan löpare framför mig med kontrolltagningen, fanns en uppsjö stenar här så lite tur nu.
K11 rullar på bra tills jag slår en riktig kullerbytta, någon dum gren gräver in sig i mina byxor, både byxor och kalsonger går sönder, sen missar jag kontrolltagningen i ringen igen
K12-15 funkar sen lite bättre, kan sen till mål inte se någon snitsel?

Gick riktig dåligt idag, men många positiva saker att ta med ändå tycker jag, fin riktning med kompassen på många sträckor och bra läsning av kurvaturen på flera ställen. Hade önskat lite mer vägvals möjligheter från banläggaren, och lite tydligare kontroll punkter, jag tycker inte om att komma till ringen och se massor av stenar som kan tänkas gömma en kontroll.
Visa kommentarer (0)
 
Påskyran (2014-04-19)