ULtra DM (2014-04-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ekeröd
Arrangör: Frosta OK
Distans: 15490 meter
Sträcka: 19.93 km
Tid: 141:36
Då skulle man pröva på något som hette ultra oxå. Det blev typ som en vintercup plus en extra bana kom jag fram till innan start.
Började väldigt haltande med stor omväg för att inte tappa bort mig till K1
K2 blev sedan den första långsträckan för dagen, missade kontrolltagningen fullständigt, tyvärr ser jag inte höjd kurvan och hur bäcken går pga den röda ringen, här borde de nog klippt den. Tappar tyvärr cirka 5 minuter på detta.
K3 rullar det på bättre och nu känner jag hur jag börjar komma in i det, tyvärr fick den kontrollen inte riktigt plats på min skanner.
K4 här blir det dagens första dricka paus :)
K5 Ett lång ben på 2,5 kilometer, gick riktigt bra förutom missen jag gör med att följa stenmuren i lite väl i nordlig riktning.
Bra flyt fram till K10
K11 blir något förvirrad men ingen större miss. Här fick jag sen dricka min egen dunderdryck bestående av salt, vatten, malodextrin och fria aminosyror :)
Med nya krafter till K12 går det sedan lätt, benen känns lätta och kontrollerna flyter på bra fram till K15, där jag tyvärr springer lite för långt och tappar här ytterligare ett gäng minuter :(
K16 och K17 går åter bra för att sen tappa lite riktning och förlora några minuter till K18. Kände att det fanns ganska mycket kvar att ge här så det var troligen därför det blev lite fel.
Sen rullar det på fint fram till mål, gör dock lite extra stop med kompassen för att verkligen inte bomma mer.

Tyckte om banan och kartan, terrängen var oxå väldigt fin stora delar, lite mycket kvistar och ris på sina håll men inte alls så mycket som i Fredags. Enligt min GPS klocka kunde jag i princip hålla 80 av löphastigheten överallt där det var vit markerat på kartan. Ganska nöjd för dagen
Visa kommentarer (0)
 
ULtra DM  (2014-04-06)