Odenracet (2014-03-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Odensjön
Arrangör: OK Silva och Rävetofta OK
Distans: 8,1
Sträcka: 10.45 km
Tid: 68:33
Regn på vägen till tävlingen, men fint väder väl på plats.
K1 Började lite små segt, gick ner i fel sänka och tog någon minut att hitta rätt,
K2 gick lätt, K3 blev en miss, såg tyvärr inte stigen som gick på höjden och gick ner igen, kom dock rakt på kontrollen. K4 gick oxå relativt okej men fick inte upp någon riktig fart.
K5 Tvekade lite på vägvalet men det fick bli en ordentlig omväg för lätt löpning samt en bra rundning runt höjder, var nog ett okej vägval, hade tredje tid, med tanke på hur segt det gick ut från fjärde kontrollen och mitt velande. dock nästan 3 min efter bästa tid, så det fanns nog ett bättre vägval.
K6 går fint. Sen från K7-K10 Går det rätt men tappar i tempo och stannar och tvekar mycket, väldigt dålig flyt i orienteringen.
Till K11 får jag åter upp tempo, och sen flyter det på riktigt fint.

Ganska nöjd med min insats för dagen, men jag har många minuter att hämta på att verkligen jobba bättre med kartan och vara mer förberedd på nästa moment.

När jag nu gått en bit på banläggningskursen så undrar man verkligen hur mycket banläggarna tänkt till, svårighetsgraden var inte alls på den nivå som det ska vara på en H35 nationell tävling, det mesta var enkel stiglöpning och lätta ledstänger att följa, extremt få vägval, väldigt korta moment av fin orientering. Ganska trist att de gör en bana som denna, när skogen här faktiskt bjuder på betydligt mer.
Visa kommentarer (0)
 
Odenracet (2014-03-16)