TPIF Finstorp (2014-03-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Finstorp
Arrangör: Christer o Marcus
Distans: 5,5 km
Sträcka: 6.92 km
Tid: 49:31
Kontroll 1-5 flöt det på bra.
Sen till kontroll 6 blev det riktigt dåligt, först visade det sig att en skogsmaskin gjort om lite så hittade inte den släpstig jag sökte, genom träsket gick det fint och rakt, dock var det i börja och slutet väldigt tät skog, vilket inte var markerat på kartan, sen gjorde jag det mycket felaktiga beslutat att gå rakt på genom skogen från stora vägen, den skogen var mycket tjock och inte alls vit, väl framme på stigen så kollar jag extra på kompassen för att se så att jag är på rätt stig och just då springer jag förbi kontrollen utan att se den, kommer fram till stenmuren och får vända tillbaka :( Jag borde fattat bättre och tagit stigen direkt, visste att kartan har 1-3 år på nacken och det hinner såklart växa upp. Tappade cirka 3,5 minuter på detta.
Försökte kom in i flytet igen till kontroll 7, men efter bara några meter hoppar jag in i björnbärssnår när jag ska över en bäck, jag får in massa taggar i händerna och det blir blodvite på höger tumme, får stanna och plock ur taggar. Sen blir det en omväg till sjuan där jag springer och oroar mig för hur det ska gå att jobba med min tumme.
Kontroll 8 går bättre.
Kontroll 9 går åter lite dåligt, de har satt upp lite nya jakttorn som inte fanns med på kartan så det blir ett stop på cirka 30 sekunder innan jag fattar åt vilket håll på stenmuren jag ska springa.
Kontroll 10 lyckas jag inte heller identifiera vilken sten direkt.

till mål sprang jag på någon jordvall som gick över kärret, den fanns inte på kartan, men det var ett snabbt vägval.

Lite otur och lite orutin gjorde att jag tappade flytet och slutade lita på kartan. Benen kändes lätta och bra :) Även tummen känns bra nu :)
Visa kommentarer (0)
 
TPIF Finstorp (2014-03-15)