Advent Orient (2013-11-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Järavallen
Arrangör: OK silva
Distans: 8,1
Sträcka: 11.41 km
Tid: 66:34
Genomsnittlig puls: 166
Maxpuls: 181
Kallt men soligt, försökte värma upp ordentligt för att undvika att dra på sig syra direkt. Hade läst PM på nätet, kom inte ihåg om de hade vanliga kontroller eller hur det var. Men det stod inget om det vad jag kunde läsa. Men till första kontrollen så blev det direkt en super bom, jag sprang förbi kontrollen helt i synhåll för mig på cirka 3 meters avstånd, men när blicken är inställd för att se en riktig kontroll så registreras dessa små kontroller som ointressant information och man springer vidare till nästa träd.

Från k2-k7 flöt det sedan på bra och jag gick från 31 till 20 plats. Sen till k8 började jag snurra, de där små höjderna som är markerade på kartan lyckas jag inte se när jag sprang snabbt. K9 blev fel stig, blev osäker på om jag redan sprungit över första stigen. ställde kompass och enligt den var jag redan på rätt men icke! Kom till k10 istället, tillbaka till k9.
Till K11 sen hade jag tydligen slutat tänka så det fick bli en lite omväg, nåja blev väl bara en 30 sek miss.
K12 gick relativt okej, men ingången blev en liten fight med björnbärs taggar.
k13 sprang jag stig, gick bra men ack så svårt det är att se dessa kontroll punkter, låg ett antal träd efter Simone som gjorde den lite lurig.

K14 Sprang jag förbi, vilket var signifikativt för denna dag, såg aldrig någon rotvälta som var kontrolldefinitionen, tyckte den stod vid en gran som stod rakt upp? Nåja de kommer ha massa extra rotvälta till vintercupen om de reviderar kartan tack vare Simone.

K15 Hade massor av krafter i benen så trampade på lite igen, kompass in, men nej, trots att jag tittade på kompassen flera gånger och det såg rätt ut kom jag cirka 40 meter snett, sen är det helt enkelt svårt att se den där lilla lilla kontrollpunkten som enligt kartan ska vara en punkthöjd, för mig såg det mer ut som en av tio buskar i samma blickfång.

k16 och 17 gick bra, Sen blev det åter snurr till k18, kom in på fel stig igen men den gick i vartfall västerut och dit skulle jag, sen såg jag granen vid k14 och förstod vad jag var.

k19 sprang jag förbi för att jag skulle göra en omkörning, som tur var frågade mannen mig om jag inte skulle ha kontrollen vi just passerat? ÖÖÖÖHHHH, jo det skulle jag tydligen!

k20 höll även den på att bli tokig, gick på kompass, men med ett något sargat kompass självförtroende blev jag osäker när jag kommer upp mot en hel dröse med stigar, lyckas reda ut det till sist medans tre små vita hundar står och glor på mig.

Målgången var tydligt markerad :)

Undrar lite om det var jag som helt enkelt sprang för snabbt och missade riktning eller om det faktiskt har ändrats lite på stigarna. Nästa vecka ska jag i vartfall ta det mycket lugnare.
Visa kommentarer (0)
 
Advent Orient (2013-11-24)