Höstrusket (2013-11-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Åsljunga
Arrangör: Örkelljunga
Distans: 6,3
Sträcka: 7.82 km
Tid: 56:14
Genomsnittlig puls: 169
Maxpuls: 182
Årets sista nationella tävling i skåne. Min taktik var att springa så säkert som möjligt och det gick precis som enligt planerna. För första gången inte en enda röd markering på någon av sträcktiderna :)

Började med att värma upp riktigt ordentligt, visste att det var ordentligt backigt här, så att väcka liv i mitokondrierna ordentligt innan start för att slippa syra i första backen var klokt.

K1 Fick lite problem med solljus direkt, letade i blindo efter det som såg ut att vara öppen ängsmark på kartan, men icke, vågade lite på kompassen och det gröna och kom relativt bra fram till kontrollen. Det som såg gult ut på kartan var mer som kalhygge, troligen så har deras skrivare lite andra färger än vad jag är van vid.

K2 Kom lite snett, men lyckades läsa av höjderna rätt och kunde faktiskt se kontrollen på 100 meter.

K3 rak kompass, det gula lyckades jag inte se men väl beståndsgränsen.

K4 Kompass ut och försökte läsa av höjden framför, allt gick riktigt bra men höll på att tveka flera gånger om jag verkligen läste kartan rätt.

K5 Fått lite mer självförtroende på kurvbildsläsningen, kom enkelt rakt på kontrollen.

K6 Ett för medeldistans riktigt lång ben, tog ett säker vägval, först följde jag stenmur för att sedan springa stig. Ordentligt backigt var det också

K7 bara att följa höjdkurvan till vänster

K8 Mycket tvekan och osäkerhet här. Följde stenmuren fram tills kom en stenmur som gick in i den, hoppade då över och tog en kompasskurs mot kontrollen, stötte då på en ny stenmur vilket jag inte kunnat urskilja att den fanns först, hoppade över den då kontrollen skulle ligga på andra sidan, såg då ett stenröse med en kontroll, men fel kontroll, stannade upp och såg att jag först skulle passera en bäck, kontrollringen var tyvärr ritad över bäcken. Nåja, över bäcken och sedan rätt stenröse. Blev lite väl mycket information på kartan för mig till denna kontroll plus att det röd ritade täckte viss information. Mycket glad att jag hittade den så pass snabbt.

K9 Inga större bekymmer, tappade dock lite höjd

K10 Handlade det mest om att inte ramla på vägen ner.

K11 Här tvekade jag, enligt PM fick man springa längs väggrenen men inte på asfalten på den stora vägen, detta borde jag gjort. Istället blev det att springa på skrå och klättra och klättrade tyvärr upp till fel sten först.

k12-14 Gick enklet.

K15 Blev åter lite osäker, tog massor av höjd helt i onödan. Kom bra igenom sumpmarken, något snett. Sen var det bara att följa stig till mål.

Mycket springa fanns kvar i benen när jag var i mål, men hade jag sprungit snabbare hade jag troligen gjort massa misstag. Lyckades för första gången ha en kilometer tid under 9 min/km i skogsterräng.
Visa kommentarer (0)
 
Höstrusket (2013-11-17)