Havs-OL , medel (2017-07-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tjärö
Arrangör: Stigmännen
Sträcka: 6.06 km
Tid: 56:46
Tjäro, vackert en sommardag för promenad.
Kul för orientering en gång, men inte för ofta.

Mycket klipphällar, alla stup är opasserbara och många berghällar (gula) med bra lutning utan stup även de nästan opasserbara. Det hände ofta att man kom fram och så stupade det i 3 meter, så fick man vika av lite för att ta sig ner/upp.
Skogen på södra halvan av ön var ganska bökig.
Båten till ön var en seg historia, man var noga med att påpekat att man skulle vara på plats 15 minuter den tiden man bokat, annars fick man vänta på ledig plats senare. Dock så var båtarna 45 minuter seda, pga dålig planering av arrangören.
Jag valde dagen till ära dubbskorna, de är bättre att klättra med när det duggar lite.
1. Började mycket lungt, visste att terrängen inte var för snabblöpning utan att minska bommarna. Bra och rakt på. Läst på stenmuren innan.
2, 3 bra
4 man hade inte ritat ut staketen med genomgångar för staketen var mycket svårpasserbara. Elstängsel med 5 linor el. Tänkte ta genomgången ut från 3:an för att komma genom. Men såg sedan att då kom jag ändå på fel sidan då där var en 90 graders böj, så tillbaka igen. Konstigt att man inte valt att rita ut staketen. Hittade kontrollen bra, väl gömd var den.

5, 6 bra

7 Inget bra vägval, för där var oerhört stenigt och många taggiga buskar där jag gick. Och svårt att läsa hur långt man kommit. Vek av upp vid första bästa tillfälle som var lite för tidigt. Norrut var det bara stup och tätt. Blev osäker på var jag befann mig. Men fick koll på det efter en stund i fel riktning.

8-12 bra
13 Ner för backen sa en dam i min ålder att här kunde hon inte ta sig ner levande utan gick för att hitta en bättre nedfart. Jag chansade på att jag skulle klara ca 6 meters berghäll i 75 graders lutning. Det gick bra och sedan var det samma sak fast upp igen. Man kan få bra fäste när metallen bitar sig fast i stenen.

14-mål bra. Inga bommar även om det ibland ser ut som små krokar, men det var mest för att det inte gick att ta sig franm överallt.

I mål trött i benen trots att tempot var lågt, men det var mycket klätring som slet. Nöjd med degans orientering, tycket att jag hade bra koll på det.
Visa kommentarer (0)
 
Havs-OL , medel (2017-07-08) Havs-OL , medel (2017-07-08)