Lunds OK (2011-08-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Bosarpasjön SV
Arrangör: Lunds OK
Land: Sweden
Distans: 5940 m
Sträcka: ÖM6
Sträcka: 7.39 km
Tid: 52:45
Genomsnittlig puls: 168
Maxpuls: 184
Köpte nya skor, de gamla från 1988 havererade i Rickarum för två veckor sedan. Härligt väder och likaledes tc.

Full koll hela vägen och ytterst få misstag. Men seg och trött intill dårskapets gränsland. Och tekniska problem. Fick inte igång GPSen. Micklade med den hela vägen till 4an där den sparkade igång, men väl hemma fanns ingen rutt. Ridå och fram med rödpennan.

S-1: Valde väg vänster för att kunna trycka på alla GPSknapparna och få igång den, men icke. Missade med 20 meter men det var allt.

1-2: Väg höger och sen längs beståndet. Bra sikt.

2-3: Lättlöpt, kompasskurs, såg kärr och höjd till höger.

3-4: Det gröna och våta rakt på avskräckte. Stig och över de lättlöpta höjderna till höger bättre. Bra sikt i det ljusgröna. Fick höjden med 3 stenar just innan kontrolltagning.

4-5: Passerade stenbumling 1 och 2 och såg kontrollen när jag lämnade kraftledningsgatan. Här kickade GPSen igång efter att ha varit ett irritationsmoment – ändå blev det ingen rutt ?

5-6: Följde rågångar och bestånd. Bra kartkontakt, bra sikt. Bäcken var breeed och jag tvekade faktiskt att hoppa. Blev dyngblöt. Såg inte övergången förrän för sent. En kvinnlig medlöpare i samma situation luftade strupen på ett häpnadsväckande sätt när hon dråsade i. Började gå tungt att springa nu.

6-7: Siktade på bäckövergången och hittade den, vilket samma kvinnliga medlöpare inte gjorde – med ett ytterst tveksamt språkbruk som konsekvens. Hu! Lite tätare sen, kompasskurs från vägen och spik på gläntan.

7-8: Välkokt spaghetti är stelt jämfört med hur benen kändes på väg till 8. Stannade till och med för att dricka…. Kontrollen lätt via rågången.

8-9: Vänstervägval självklart. Men alla sprang om mig på vägen. Stapplingsstatus igen. Lång sikt = enkel kontroll.

9-10: Kompasskurs utför backen, benen blev pigga igen. Lite tätt just innan kontrollen.

10-M: Fick stanna några gånger för att få ordning på stigarna.

Hade 51.14 på 5940m. Trevlig bana, fin skog. Missade nästan ingenting (<30sek).
Visa kommentarer (0)
 
Lunds OK (2011-08-21)