Tetra Pak OL (2011-08-18)
Kategori: Träning
Karta/område: Lödde Sandskog
Arrangör: Anders Herrström och Mats Rosberg
Land: Sweden
Sträcka: 5970 m
Sträcka: 7.39 km
Tid: 52:45
Genomsnittlig puls: 168
Maxpuls: 184
Fin kväll med sol och go värme. Kände mig inspirerad efter att ha följt ol-VM i Frankrike på nätet och var riktigt på hugget. Kom ehuru snabbt ner på jorden....ingen ordning på hjärnkontoret som just ikväll stängt av känslan för riktningar.

S-1: Enkel väg och stig fram till hundrastgården, men sen flippade jag ur. Fel riktning och kunde inte få ihop vare sig höjder eller bestånd och en kort stund oförmögen att läsa in mig trots att Sveriges mest trafikerade väg dånade förbi framför näsan. Bah!

1-2: Läste av stig och väg men plötsligt osäker och det gick sakta in till kontrollen.

2-3: Högervägval, borde vara lätt men ändå osäker sista 50 m.

3-4: Rakt på, såg kontrollen först när den var precis framför näsan, lätt att missa.

4-5: Rakt på, tolkade röda plustecknet som att vägen inte fanns eller något sådant. Men fel, fel, fel lärde jag mig i efterhand. Plus var kryss som betyder förbjudet. Borde väl blivit diskad. Hursomhelst rakt över stora gula och träffade stigkorsningarna och kanten på det gröna in till gropen.

5-6: Tänkte höger men befarade att raka svag-steckade stigen skulle var full av nässlor och taggbuskar och svårhittad så jag satsade vänster. Helkass. Hittade inte småstigarna och fick istället fightas med en evig mur av just nässlor och taggbuskar. Blää igen!! Och blodiga ben.
6-7: Nu panisk rädd för taggar valde jag vänster runt.

7-8: Svårt med riktningarna igen och läste beståndsgränsen som en stig – dags för glasögon på riktigt!! Kom således långt åt höger. Kontrollpunkten syntes för en gångs skull på långt håll.

8-9: Följde stigarna, ändå tveksam just innan kontrolltagningen.

9-10: Varför sprang jag inte runt på platt fin väg istället för gräs- och kärrlöpning?? Blöta gympaskor vägde plötsligt 5 kg var. Lite fin balansgång på björkträd över bäck innan kontroll.

10-M Borde tagit vänster istället för höger.

Hade 52 min på 5970m. Sprang enligt GPS 7400 m
Ingen orienteringsteknisk höjdare för min del…men ändå rätt skoj.
Visa kommentarer (0)
 
Tetra Pak OL (2011-08-18)