Revinge-by-night (2011-10-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Revingehed
Arrangör: Lunds OK/Malmö OK
Distans: 5,3 km
Sträcka: 1
Sträcka: 6.76 km
Tid: 51:34
Det var länge sen jag sprang natt nu och jag kände mig väldigt osäker. Hade svårt att växla mellan att se skogen i nattlampesken och att se på kartan, fick liksom stanna upp för att läsa in mig. Så det gick inte så fort. Var totalt förvirrad på väg till första innan jag överhuvudtaget hittade första kontrollen och startpunkten på kartan, vet inte varför det var ännu svårare än vanligt, men det tog över 100 m innan jag fick reda på var jag skulle. Som tur är skulle jag åt samma håll som alla andra...
Första missen kom väl egentligen inte förrän vid 5an. Otroligt svårläst här, det var ett slags stridsvagnsövningsfält fullt med vägar och djupa hjulspår som korsade varandra över sandiga höjder. Var på rätt väg först men vek av till "raka vägen" igen för att få en säkrare ingång (tro mig, det var inte så lätt att följa den där vägen jag först slog in på)
Sen kom nästa miss vid 7an där jag efter ån följde en tydlig stig över ängen som inte var med på kartan och kom ut på vägen för långt norrut. När jag kom in i skogen var jag osäker på var jag var och fick gå norrut och läsa in mig på stigen/släpan innan jag kom rätt.
Sen var det den där usla sista-kontrollen, 200-kontrollen som man ju bara ska stämpla snabbt innan målgång. Då hade jag slutat orientera och tyckte att den skulle hoppa upp ur buskarna och visa sig. Det gjorde den inte. Jag gick fram och tillbaka många gånger på stigen, tittade 2 gånger på en av militärernas kontroller som fanns vid punkthöjden intill men den vägrade vara min 200-kontroll. Det var många som irrade runt här och jag blev duktigt bländad av alla flashiga starka lampor som sprang emot en. Hittade till sist kontrollen och kunde gå i mål, men det där tog mig ca 4 min i onödan. Surt!
Visa kommentarer (0)
 
Revinge-by-night (2011-10-14)