DM medel (2011-09-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Västersjön
Arrangör: Hjärnarps GH OL
Sträcka: 4.34 km
Tid: 43:12
Den här helgen gick det verkligen inget bra. Långsamt gick det, väl mest för att jag varit förkyld hela veckan och fortfarande hostar mycket. Men framförallt för jag orienterade rätt uselt och gjorde dåliga vägval. Är lite less just nu på att alltid komma jättesist och ska nog springa lite enklare banor i öppna klasser. Hrmf.
Medeldistansen var väldigt, väldigt blöt. Klantade mig redan på väg till 1 fast det syns inte så tydligt på gps-rutten. Men jag fick för mig att fältet tog slut långt tidigare än det gjorde och klättrade över taggtråden in i skogen, bara för att inse att jag fick klättra ut igen och springa vidare över nästa del av fältet.
Sen kom nästa vansinnesgrej mellan 5 och 6. I stället för att vika av från vägen strax norr om gula fältet och följa höjden söder om med fin, öppen skog ända fram till kontrollen så får jag för mig att det är en smart idé att följa vägen hela backen upp (höll på att dö) för att sedan vika av och följa stenmuren, förbi gröna partier. Det var Väldigt Slyigt här. Det gick inte att springa överhuvudtaget. Och marken var så vattensjuk att den var i princip bottenlös. Fötterna fastnade i dyn hela tiden. Tog läskigt lång tid. Lyckades också pricka in att springa igenom grönområdet strax sydväst om kontrollen, bara för säkerhets skull (varför välja de snabbaste vägarna när man kan krypa igenom tät skog?).

En parentes här är att man hade lagt alla de kortare ungdomsbanorna just förbi den där stenmuren jag följde, alltså U-klasser och HD10-12. Jag hade tidig start och det var i princip omöjligt att ta sig fram redan då. Efter en timme var sörjan totalt hopplös att passera. Och här skulle barnen gå, med stenmuren (övervuxen) som ledstång. Hörde föräldrar i duschen rapportera att barn hade lyfts upp ur leran på löpande band. Just då visste jag inte vilken stenmur det handlade om, eller att min Lisa också skulle passera där...det fattade jag efteråt när hon klafsade i mål med lera upp till knäna. Snälla banläggare - why???

7an tittade jag först bakom fel sten. 8 och 9 inget konstigt, men sen tog jag fel väg ut från 9. Trodde jag kom ner till vägen, men det var ett släpspår jag var på som inte är med på kartan. Kom in på ett grönområde och fattade ingenting. Hittade sen en stenmur här och följde den ut till den riktiga vägen, men var fortfarande osäker på var på vägen jag var. Inte förrän jag hittade den gula "halvön" visste jag vad jag höll på med.
Alltså: Ö5 för mig hädanefter. Eller Ö3.
Visa kommentarer (0)
 
DM medel (2011-09-03)