KPT etapp 4 (2010-09-14)
Kategori: Träning
Karta/område: Trelleborg
Arrangör: OK Kontinent
Sträcka: 6.99 km
Tid: 40:17
Fjärde och sista etappen på KPT avslutades med att det bjöds på saft och hembakta kanelbullar. Jag tryckte i mig tre och en massa godisar också...tack Kontinent!
Orienteringen annars var OK. Jag gjorde ett par missar:
På väg ut från start så var det plötsligt en häck norr om parkeringsplatsen som inte gick att gå igenom. Fast efter en stunds förvirring så hittade jag (eller Margareta, som hojtade bakom mig - tack!) ett hål i häcken. Sista biten fram till 1an var väldigt blöt, rena insjön på gräset där faktiskt.
Sen inga problem förrän mellan 5an och 6an där jag inte såg tunneln utan skulle gå rakt över, och efter vägen rätt genom den lilla skogsremsan där. Men jag kom för långt åt vänster och det visade sig också finnas ett högt staket inne i skogen som inte alls fanns med på kartan. Tog mig över med viss möda och sargade tajts och blev rätt sur.
Efter 12 såg det ut som om det var svårframkomligt på östra sidan om vägen så jag höll mig väster om. Väl över vägen (och det tog onödig tid eftersom det var två filer och dessutom djupa dräneringsdiken på var sida) såg jag att det som var vitgrönt på kartan var en välklippt och snabbsprungen gräsmatta i verkligheten. Suck.
Från 15 kontrollen mot mål hade jag svårt att få karta och verklighet att hänga ihop och visste inte alls vad jag höll på med. Det blev en lång sväng norrom - men det visade sig att många hade sprungit likdadant så då brydde jag mig inte så mycket längre.
Sprang 6,9 km på 40:17.
Visa kommentarer (0)
 
KPT etapp 4 (2010-09-14)