Skärtorsdagsnatt (2010-04-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hjärnarp
Arrangör: Hjärnarps GHOL
Sträcka: 5.02 km
Tid: 54:34
Nattorientering vilket genast gör att Carolina stannar typ var 30:e meter och kollar på kartan, hummar och suckar. Och kommer fel ändå. Här började jag redan vid 3an som låg i en sänka mitt i ett grönområde med sly - vedervärdigt ogenomträngligt och på natten utan någon sikt alls. Och så en kontroll nere i en sänka - första passeringen gjorde jag typ 2-3 meter ifrån kontrollen utan att se den. Den vita korridoren från söder in i det gröna finns inte alls i verkligheten....
Sen från 5an gick jag fel - tyckte jag hade en liten skog på höger hand som jag borde - men det var enstaka träd bakom en stenmur som på håll och på natten såg ut som en skog. När jag fick korsande stenmurar framför mig fattade jag ingenting (och ännu mindre när jag efter muren kom ut på en väg som inte finns med på kartan).
Ut från 6an sprang jag för mycket västerut istället för sydväst som jag tänkt. När jag nedanför backen kommer till ett fält istället för till det grönområde jag tänkt mig så fattar jag ingenting (igen...). Kollar in kompassen (kul hjälpmedel, borde ha använt den lite oftare) och korrigerar söderut.
Sen är det inte så farligt förrän det är dags att ta sig från 8an till 9an och jag tar ett idiotiskt vägval. Jag kunde höjt blicken och sett elljusspårets tydliga slinga lite längre bort och styrt på den - men nä, jag skulle tvunget svänga runt lite och komma in på någons tomtmark, snabbt pallra mig därifrån innan någon såg mig och komma in på elljusspåret för långt söderut för att sedan ha dålig koll på avståndet till 9an.
Vi var två i klassen. Hon som vann sprang på 35,56 - jag sprang på 54.39...
Nåja. Jag slog mig inte idag, i alla fall.
Visa kommentarer (0)
 
Skärtorsdagsnatt (2010-04-01)