Gotlands 3-dagars E1 (2015-07-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Fårö/Norsta Aurar
Arrangör: Visborgs OK
Distans: 3091 m
Sträcka: 4.99 km
Tid: 58:08
Nu ni, nu ska ni få se Carolina förnedra sig genom att lägga upp sina tre kartor från Gotlands 3-dagars. Hon, som inte skulle springa tävlingsklass mer - hon anmälde sig till D45. På en gotländsk karta...på denna mark där det inte finns något mer än bruna streck att orientera sig efter. Why, oh why?? Om vi börjar i den här änden: Jag vill springa Gotlands 3-dagars nästa sommar också. Det är väääääldigt fint där. Men nästa gång ska jag springa Öppen 1. Möjligen Öppen 2.
Här har vi då första etappen. EGENTLIGEN gick den bäst av de tre vet jag nu, eftersom jag ju faktiskt satte alla kontrollerna ganska direkt. Alla utom en. Men den tog ungefär lika lång tid att hitta som alla de andra tillsammans.
Alltså: Jag gick ut från fyran på kompass, och hade väl en vag plan om att kunna stöta på den rätt tydliga åsen som femman skulle ligga på. Men vägen dit hade jag ingen större koll på. Bruna kringelkrokiga streck och gula fält som i verkligheten var höjder och sand, buskar och obegripligheter.Kärren var rätt tydliga att läsa in sig på på den här kartan, men på just den här sträckan hjälpte de inte till ett dugg. Jag kom till en ås, men för tidigt. Jag kom till en ås till, som kändes fel eftersom den liksom kom för tätt på den första. Och så kom jag till en ås TILL som kändes bra men hoppsan - där bakom låg havet. Havet? What? Jag yrade runt lite i allmänhet och hoppades på tur, eftersom jag inte kunde läsa in mig på någonting. Efter en stund hittade jag en annan kontroll som två vänliga kvinns i min egen ålder kunde upplysa mig om exakt var den var (den ena hade letat efter den i 45 minuter, sa hon, så hon var mycket deltagande). Right. Ni ser var på kartan jag var - alldeles för högt nordöst.

Stegade mig sålunda ner till Den Rätta Åsen. Inte hjälpte det mig mycket, för jag gick förbi kontrollen (som var mycket mer gömd under ett gäng lömska tallar än vad som framgår av kartan). Gick för långt söderut. Funderade på att strunta i alltihop. Drog ut i skogen och tänkte att jag kanske kunde hitta min sjätte kontroll där? Det kunde jag! OK - stegade mig Mycket, Mycket Noggrant tillbaka till åseländet och vidare upp till exakt rätt grupp av tallar och kunde hitta min femte kontroll. Det hade då gått 26 minuter sedan jag tog fjärde...

För övrigt är det svårt att se åsen på kartan eftersom min rutt fram och tillbaka och fram och tillbaka längs med den helt täcker den :)

Men resten av kontrollerna alltså helt OK. Faktiskt.
Visa kommentarer (0)
 
Gotlands 3-dagars E1 (2015-07-07)