TP Romeleåsen (2015-04-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Svartedamm
Arrangör: Rune & Roland
Sträcka: 7.22 km
Tid: 79:31
Det blir nog inte finare väder och terräng för orientering än så här i mitten av april! Lagom varmt, mjukt i terrängen men ännu med god sikt. Njöt i stora drag (utom möjligen när jag var tvungen att lyfta på fötterna för grenar och annat skröfs på marken).

Ungefär vanlig Carolina-orientering med långsamt tempo och en del småmissar idag. Men ingen tokbom, i alla fall!

På väg mot 3 höll det på att bommas rejält när jag var på väg in i det öppna spåret mellan tätområdena. Det stämde *lite* in på kartan och jag blev lite osäker på det där kalhygget som dök upp ungefär där jag vek av från kursen, och som inte är utmärkt på kartan. Nå, jag kom på mitt misstag och vände tillbaka (det gröna gick inte att gå igenom, för tätt).

Sedan är det en omväg jag gör till 4an, förstås, men grejen var att ut från 3an hade jag i mitt huvud hoppat över 4an och var på väg mot 5an i stället. Kom på vad jag höll på med på vägen, och gick ner och tog 4an från fel håll.

Mellan 11 och 12 skulle jag givetvis ha tagit den utmärkta släpa som gick igenom lärkträdsbeståndet, och som enligt rapporter från en mig närstående (och med en ganska överlägsen attityd) orienterare var så stor att en lastbil hade kunnat köra in på den, och att den dessutom "gick ända fram till kontrollen, faktiskt". Jaha, tack, tack, men jag SÅG inte den där släpan på kartan på väg från 11an. Och gick alltså en otroligt trasslig väg genom eländiga lärkträd, skröfs på marken, bäckar och annat skit innan jag lyckades komma fram.

Men. Fint väder var det.
Visa kommentarer (0)
 
TP Romeleåsen (2015-04-11)