Romeleträffen långdistans (2013-04-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Romeleklint
Arrangör: Lunds OK
Sträcka: 5.06 km
Tid: 41:57
Fantastiskt väder och riktigt fin terräng - så här vill jag ha det! Och inte alltför svår nivå på orienteringen heller, utan mer Carolina-nivå med ledstänger och grejer så jag inte behövde göra bort mig i skogen. En bra dag.
Jag följde stigen efter startpunkten och irriterade mig lite på två hästar med ryttare som också hade valt att färdas på just den här stigen, vid just den här tiden. Visst, de får ju också vara i skogen, men hade det varit jag så hade jag faktiskt valt en annan väg när jag märkte att jag hamnat mitt i starten på en orienteringstävling. Hästarna töltade (småjoggade, det var islandshästar) men det gick precis lite långsammare än jag hade tänkt springa, och jag kom inte om dem förrän vid kraftledningen. Nåväl - sen hade jag inget problem med 1an eller 2an. 3an hade nog varit smartare att vika av från vägen vid det första tornet och sedan följa höjderna. 4-6 inga problem. Till 7 läste jag kartan slarvigt och trodde att kontrollen skulle ligga i branten. Det gjorde den inte och jag kollade noggrannare, men vände tydligen kartan uppochned för jag fick för mig att jag skulle upp i backen en bit i stället för ner. Onödig tid på slarv.
8-9 gick bra. Men sen när jag gick ut från 9 var tanken att komma ut på vägen, men jag kom ut på en liten stig norr om vägen, och blev osäker på riktningar och var jag kommit ut. När jag väl fick rätt på det så korrigerade jag genom att springa söderut och upp på vägen enligt ursprunglig plan. Mycket smartare hade det varit om jag i stället gått norrut och gått ut på fälten och tagit kontrollen från det hållet - när jag nu ändå hade halkat norrut på kartan ut från 9. Lätt att vara efterklok. 11-12 utan problem.
I det stora hela var jag nöjd, orkade springa bra i backarna.
Visa kommentarer (0)
 
Romeleträffen långdistans (2013-04-14)