TP Fogdaröd (2009-10-24)
Kategori: Träning
Karta/område: Fogdaröd, Höör
Arrangör: Ola Kollén & Mats Rosberg
Sträcka: 7.4 km
Tid: 67:57
Idag var det väldigt blött. Och väldigt snårigt. Och så lite snårigt och blött också. Tror kläderna vägde 5 kg när jag tog av dem, så det kan man skylla på när det går långsamt...att jag tar onödigt långa vägval har inte så mycket med det att göra...
Den här förstakontrollen har jag haft en gång innan, och yrat väldigt länge efter den. Beslöt mig alltså för att ta ett kanonsäkert vägval och tog hela vägen runt för att komma igång utan en jättebom. Sedan ut i riset och snåren för att ta mig bort till tvåan.
Mot trean följer jag först väg, och ska sedan gå snett sydost men drar alldeles för mycket norr - det var mycket snår och sly här. Från trean till fyran inga problem.
In mot femman vet jag inte riktigt hur jag tänkte. Jag kom in i granskogen och såg kärret, tror jag följde en släpa och rundade kärret för mycket. Dock var jag inte ute i nästa kärr som det ser ut som på kartan, tror inte det stämmer riktigt här. Backade norrut och såg kontrollen uppe i sluttningen.
Vägen till sexan inga problem egentligen förrän mot slutet då jag kom ur kurs och sedan blev stoppad av en bred bäck. Efter att ha hummat och suckat en stund här och till sist hittat en sten jag kunde vingla mig över på, så inser jag att jag kommit ur kurs så mycket så jag lika gärna kunde gått över bäcken via vägen, torrskodd (eller åtminstone inte dyblöt om fötterna som jag blev nu). Nå, sedan lite bergsklättring upp till sexan.
Sen får jag faktiskt inte ihop kartan med min GPS-rutt - jag gick väster för att fånga stigen bortom branterna, men på kartan ser det ut som om jag hoppat rätt ut från dem. Vilket jag inte gjorde - jag är en försiktig dam på 42 som gärna vill leva ett tag till.
Ut från sjuan fick jag "trött-på-snårskog" hjärnsläpp och tog ett långt vägval med stigar runt sjön. Blev inte bra.
Och så höll jag på att slå ihjäl mig på den lilla stigsnutten in till åttan, men det syns inte på GPS-rutten, minsann.
Blött, alltså!
Visa kommentarer (0)
 
TP Fogdaröd (2009-10-24)