TP Fredriksberg (2013-03-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Fredriksberg, Köpingebro
Arrangör: Per Rydberg
Sträcka: 6.73 km
Tid: 45:07
Snabbsprungen terräng fast det blev mest stiglöpning. Tur det, för det var rätt risigt i terrängen. Undras hur det ser ut på sommaren här...?
Det gick bra, både med orienterandet och löpandet. Gjorde förstås några missar fast inte så farligt.
På väg in till ettan ville jag först följa den raka, fina stigen som ledde in till kontrollen. Fast det kunde jag inte, för det var en meridian på kartan och de finns faktiskt sorgligt nog inte utmärkta i skogen. Nå, det var rätt lätt att hitta till hörnan av tomtmarken ändå.
Sen gick allt som det skulle fram till mellan 5 och 6 där man skulle välja rätt väg av fyra. Jag hummade och räknade och rev mig i huvudet och lyckades till sist välja fel väg...så det blev en onödig vinkel åt vänster och lite extra löpning.
Det som ser ut som tydliga vägar eller stora stigar i rutnätet kring 8 lurade mig lite för de var inte alls lika tydliga i verkligheten. Jag sprang för långt. Såg parkeringsplatsen i öster och fattade var jag var, backade in lite och hittade som väl var 8 ganska direkt.
Sen inga problem. Smartast ut från 11 hade varit att gå söder ut, väster om grönområdet och komma upp på stigen jag sedan skulle springa på fast lite tidigare. Jag såg faktiskt inte stigen när jag läste kartan och sprang ut till vägen i stället och sen in på stigen därifrån. Onödigt ris- och björnbärssnårsspringade en stund, alltså.
Men tiden 45:02 var jag ändå nöjd med.
Visa kommentarer (0)
 
TP Fredriksberg (2013-03-09)