Pan-våren lång D45 (2013-03-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Äspet, Åhus
Arrangör: OK Pan-Kristianstad
Sträcka: 6.58 km
Tid: 58:59
Igår gick det bra. Idag gick det...mindre bra. Eller man kan säga så här: idag gjorde jag rätt på tre kontroller. De andra gjorde jag allt annat än rätt på. Egentligen vet jag inte vad jag höll på med överhuvudtaget, för orientering var det inte i alla fall.

1an satt så att jag fick vända tillbaka samma väg efter startpunkten. Jag gjorde som jag skulle - men det såg jag andra som inte gjorde. De vände direkt in i skogen utan att passera startpunkten. Dumt att lägga en förstakontroll så. Dessutom var den i princip på samma plats som min förstakontroll på gårdagens bana - och med samma kontrollsiffra! Iofs skönt att hitta den, för sen började jag krångla runt på fel platser.

Sprang rakt och fint till 2an och kom fram där jag ville - men dök sedan ner i fel sänka helt omotiverat och började leta runt där ett tag. Gjorde ungefär samma grej på 3an - hade bra kurs men kunde inte läsa höjdkurvorna rätt vid kontrollen.

Mot 4an fick jag ett verkligt hjärnsläpp. När jag väl krånglat mig ut till den svårsprungna (frusen sand) ridstigen som jag skulle följa västerut - så fick jag för mig att det var nästa stora tydliga stig söderut på kartan, den som kom ut vid sommarstugorna. Så när ridstigen tog slut (det var öppen mark vid den också, precis som vid den stigen jag trodde att jag var på) så kändes det märkligt när jag följde cykelvägen och upptäckte mystiska stigar vid sidan om den som inte fanns med på kartan. Tänkte att det hade med skogsavverkandet att göra, och gav mig envist in i fel parti skog för att leta upp 4an. Den fanns inte där. Den fanns 300 meter eller så därifrån. Och dessutom låg det en massa avverkad skog där jag letade och en elak gren fällde mig så jag trillade och slog mig. Det var väldigt synd om mig faktiskt. Sen fattade jag var jag var och lyckades med konststycket att hitta rätt.

Därefter fortsatte resan med kursen vagt inställt på 5ans kontroll. Givetvis kom jag lite snett, men fattade var jag var när jag såg "dubbelstigen". Och här träffade jag Ingemar Turesson som frågade om jag visste var vi var för han var helt vilse. Jag visade på min karta. Men vi kunde inte på något sätt lyckas hitta samma plats på hans karta (som har en annan kartskala). Ett tag undrade jag om det skulle hoppa fram dolda kameran-människor snart och skratta åt oss. Vi gav upp och jag gick norrut och hittade min 5a. (det visade sig att han var så fel att han var utanför sin egen karta - då är det inte lätt att visa på den var han var)

Vidare, vidare, med lika vag kurs mot 6an. Kom lite snett. Lite snett på den här kartan betyder helt fel. Speciellt om man ska ha en punkthöjd i ett område med väldigt många punkthöjder. Jag var rätt nära kontrollen men såg den inte och fick gå ut på stigen och läsa in mig.

7an lyckades jag hitta utan större problem. Faktiskt. Men denna lidnerska knäpp gjorde mig så yr att jag sedan sprang runt och yrade länge efter 8an. Jag kanske hade någon slags plan (som inte funkade) men varför jag inte sprang kvar längre på den stora stigen och tog en säker ingång till kontrollen vet jag inte.

9an skulle enligt en snabb koll på definitionerna vara en höjd, så jag letade efter en höjd. Men kontrollen satt inte på höjden, utan sydöst om höjden. Vilket jag hade sett om jag hade läst kontrolldefinitionen ordentligt.

10an hittade jag. Och 11an också. Otroligt nog lyckades jag också att hitta målet utan att gå vilse på upploppet.

Var på ganska dåligt humör hela dagen efter detta, faktiskt.
Visa kommentarer (0)
 
Pan-våren lång D45 (2013-03-03)