Höstflåset D45 (2012-09-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tollarp västra
Arrangör: FK Åsen
Distans: 4,5 km
Sträcka: 5.17 km
Tid: 43:47
En märkvärdig och bra dag i Carolina-historien: Jag vann min klass! Det är första gången jag har vunnit en orienteringstävling på riktigt (och inte därför att övriga deltagare uteblivit från start eller tagit fel karta eller brutit eller så). Så även om jag gjorde några små onödiga böjar och kringlor på vägen så är jag ändå nöjd för de andra gjorde större böjar och fler kringelikrokar än mig. Jubel!
En liten krok vid 1an där det gulgröna var svårläst och jag gick in och hittade stenmursslutet och läste in mig på det. Mellan 4 och 5 tog jag vägen runt för jag tyckte det gröna partiet på mitten låg i vägen för att springa rakt på. Mot 7 lurade ett släpspår i skogen mig att dra för långt åt höger, fick korrigera lite sen för att slippa gå igenom de "gulgröna" bestånden ännu en gång (hade gjort det mot 3an redan). I backen ner mot 7an var det ett område med kärr och mycket nässlor som inte finns med på kartan. Här sprang jag på utan att se var jag satte fötterna. Rätt var det var tog det tvärstopp - en tjock trädstam låg mitt ivägen, i lite över knähöjd. Jag föll handlöst över den och fick rätt ont i knäna. Tog det lite försiktigare sen. 8an hade kunnat vara jobbig men det kom ut folk från kontrollen när jag kom ditåt och så var det rätt upptrampat här faktiskt. På vägen mellan 9 och 10 var det rätt diffust var de ljusgröna partierna fanns i verkligheten. Allt var liksom mer eller mindre tät ung bokskog (tror jag). Det gick bra att springa men när jag kom fram mot sista stenmuren var jag lite osäker på om jag tappat riktningen. Men det löste sig när jag gått igenom det gröna och kommit rätt bra på kontrollen.

Hade 43:55 så det var väl egentligen ingen kanontid på 4,5 km - men det gör ju inget om de andra var långsammare...Tvåan hade 44:41.
Visa kommentarer (6)
 
Höstflåset D45 (2012-09-23)