KM långdistans D21 (2012-09-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kronoskogen, Åhus
Sträcka: 5.47 km
Tid: 57:24
Idag klantade jag mig. Jag blev absolut inte klok på 7500-skalan och det tog ett bra tag innan jag hade någotsånär koll på vad jag höll på med. Det tok-regniga ösregnet gjorde inte det hela bättre - stigarna var som små bäckar man plaskade fram i. Men annars är det här riktigt rolig och bra terräng att springa i! Det är svårt, och jag är inte bra på att läsa små höjdkurvor - men det är öppen och fin terräng.
Värsta misstaget kom redan till 1an. Jag rusade iväg och det gick alldeles för fort. Fattar inte hur jag kunde springa runt och leta efter kontrollen så långt ifrån där den verkligen satt, men jag tog fel på avstånd och på stigarna. "T-korset" av stigar precis i början där jag borde gått upp på höjden tyckte jag att jag kom till, fast ungefär 70-80 meter för sent i verkligheten. Så jag gick in och började leta. Tätt och snårigt var det och jag blev ännu dyblötare än jag redan var, och inte ville min hjärna fatta att det snåriga var just de ljusgröna partierna på kartan, fast de som var en bra bit in på kartan. Jag gick tillbaka nästan ända till starten för att läsa in mig och sen fattade jag hur verkligheten såg ut och lyckades hitta första kontrollen. Efter nästan 8 minuter. Wiviann tog den på typ 1 minut och 20 sekunder...
Sen vinglade jag bort till 2an och skulle mycket väl kunnat bomma den också eftersom jag fortfarande inte hade koll på avstånd och stigar. 3 och 4 bättre, men 5 letade jag efter på fel ställe först, blev förbannad och gick ut till stigkorset och in från ett annat håll och hittade den direkt. Efter den här kontrollen gick det faktiskt bättre ett tag. Ända tills jag helt övermodig gick ut från 14 och tänkte att det var en bra idé att springa rakt på 15 i stället för att ta några stigar runt. De gröna partierna i mitten var nog inte så gröna på riktigt. Smart tänkt. Eller inte. För de gröna partierna var täta och blöta och fick iväg mig åt fel håll. När jag kom fram till stigen som jag visste jag skulle passera så gick den enligt kompassen åt fel håll. Myror i huvudet och jag stod ett tag och funderade innan jag insåg att jag nog var i stigkröken. Kanske. Tog ny riktning och lyckades underligt nog komma rätt till sist. Paul S promenerade stigen runt från 14 till 15 (vi hade samma bana) och kom fram samtidigt som jag.
Inte min dag idag. Wiviann slog mig i D21, grattis!
Visa kommentarer (0)
 
KM långdistans D21 (2012-09-22)