DM Stafett (2012-09-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kjugekull
Sträcka: 2
Sträcka: 7.06 km
Tid: 78:53
Sprang andra sträckan i Propaganda-Lång där Karl U sprang ut först och Ulf M fick stå och vänta på mig för att springa ut på sista sträckan. För vänta fick han (eller ja, han fick som väl var gå ut i omstarten). Igår lyckades jag ta mig runt bland alla stenar utan jättekatastrofer - så katastroferna kom idag i stället. Oj vad jag har virrat idag!

Det var ju så att de första 9 kontrollerna låg ute på ett flackt område där jag sprang på ganska ordentligt. Så när jag sedan passerade TC vid varvningen och gick ut efter 10 så var hjärnan liksom inte riktigt kvar. 11 och 12 gick smärtfritt, men sen dummade jag mig vid 13. Jag gick över en stenmur som jag fortfarande inte är riktigt klar över vilken den var, och började leta efter kontrollen (en "näsa") i helt fel område. Jag fick inte alls ihop det öppna jag var på och det grönspärrade området som borde börja ungefär här enligt kartan. Tills jag insåg att jag skulle gå över stenmuren i norr och in i skogen. Skog är vit. Öppen mark är gul. Då ska man inte leta efter en skogskontroll på öppen mark. Suck.
14, 15, 16 gick bra trots alla stenar för här skärpte jag mig. 17 ok, lite lömskt kärr uppe på bergshällarna. 18-19 ok. Men sen...
Redan på väg till 20 var jag lite osäker på om jag verkligen var där jag hade tänkt mig. Stigarna är oerhört svårlästa här. Tyckte dock jag visste vilken stenmur jag var på och att den slutade i en liten brant innan berghällen. Men sen skulle jag gå ut endast 50 meter och hitta 20, och jag lyckades inte. Det var oerhört svårläst här med branter och stenar och berg i dagen. Jag stod två gånger typ 3 meter från kontrollen utan att se den. Gick tillbaka till min utgångspunkt vid stenmursslutet säkert 3 gånger och stegade mot kontrollen, utan att hitta den. Började bli riktigt osäker på om jag verkligen var i rätt område över huvudtaget innan jag, på väg tillbaka till utgångspunkten för fjärde gången, råkade se kontrollen under ett träd bakom en sten. La läskigt lång tid här. Sen hittade jag 21-23 bland stenarna av ren ilska. Ut från 23 tänkte jag försöka gå rätt över terrängen upp mot mål, men blev hindrad av ett antal opasserbara områden med stenblock modell giganticus, och gled iväg från min kurs norrut. (ser nu på rutten att jag lyckades passera området vid kontroll 20 IGEN utan att faktiskt känna igen att jag nyss varit där). Kom till TC vid kontroll 10 som jag tog vid varvningen och fick pinsamt nog springa över TC för att komma till mål.
Inte så lyckat. Fast fortfarande tycker jag att Kjugekull-kartan är rolig att springa på, bara för att den är så annorlunda.
Visa kommentarer (0)
 
DM Stafett (2012-09-09)