DM Medel D45 (2012-09-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kjugekull
Arrangör: Pan-Kristianstad
Sträcka: 4.54 km
Tid: 49:17
Blev helt nervös när jag fick se kartan - oj vad många stenar! Och så 5000-skala på det. Försökte gå säkert bland stenarna men missade ändå en - och så gjorde jag slarvfel där det egentligen inte var så svårt.
1an tog jag så säkert jag kunde och gick norr, följde stenmuren till slut och gick rakt på kontrollen. 2an kom mycket fortare än jag trott (kartskalan...) 3 och 4 utan problem. På väg till 5an fastnade jag i taggtråd och ville irriterat rycka loss tröjan - men det är min fina tävlingströja så jag tänkte till och la någon extra minut på att pilla loss mig utan att ha sönder den. Sen la jag dessutom någon extra minut på att få 5ans kontroll att pipa när jag satte i pinnen. Det gjorde den inte först så jag meddelade nästa löpare detta varpå han fick signal direkt han stoppade i sin SI-pinne. Jag försökte igen. Inte ett ljud. Nästa löpare kommer och kontrollen piper som den ska. Vad ända in i...? tänkte jag irriterat och försökte för tredje gången - och då pep det. Väldigt onödig tid och inte mitt fel.
Försökte gå säkert till 6an men missade först staketövergången jag hade tänkt ta och gick sedan lite för långt västerut (ja 10 meter eller så men bland de här stenbumlingarna kan det utgöra skillnaden på att missa eller inte missa kontrollen).
7an gick jag först förbi, måste gått på fel sida stenbumlingen bara för jag kan inte reda ut bland rutt-strecken hur jag gått. Gick för långt söderut, vände, hittade staketövergången och kunde sen hitta min kontroll. 4 min irrande här.
8 gick bra, ut från 8an blev branterna svåra att passera så jag gick ner mot staketet i stället, följde stigen och gick rakt upp till 9. Skönt, för det var många människor som irrade runt här.
Till 10 blev det slarv mot slutet, fick fel riktning ute på de fria ytorna och kom för långt norrut först, sedan för långt söderut.
11 gick bra men sen blev det onödigt fel till 12 då jag fick fel riktning över de öppna områdena och helt plötsligt befann mig i staketvinkeln och övergången i norr. Fick springa en bra bit tillbaka till 12an. Dumt. Sen 13 och till mål utan vidare konstigheter.

Det här är en svår karta men riktigt rolig att springa på. Kändes mycket som Hälsingeterräng och helt annorlunda från vanliga skånekartor!
Visa kommentarer (0)
 
DM Medel D45 (2012-09-08)