Tormestorpsträffen ÖM9 (2012-08-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Horröd
Arrangör: Tormestorps IF/OK Tuvan
Distans: 7350 m
Sträcka: 8.9 km
Tid: 107:20
Hade glömt att anmäla oss till dagens tävling men vi var ändå sugna på att springa så det blev öppen klass. Och jag ville springa långt idag och mer strunta i om jag fick någon bra tid så det blev ÖM9 som ju är ett par km längre än jag brukar springa.
Och länge höll jag på också...några större bommar och några små men egentligen gick det rätt bra större delen av vägen. Fick mycket orientering för pengarna, kan man säga, på rolig och omväxlande bana.

1 började jag med att bomma, kom för långt söderut och kollade in en annan kontroll som inte var min.

Mellan 6 och 7 valde jag att springa rätt över snarare än att följa väg lite längre och det var dumt. Jag trodde nämligen att jag kunde springa uppe på åsen där men den var full med ris och sly så jag fick mest springa nedanför och där var det blött och risigt...

Söder om 9 ligger ett område med hus som var avspärrat. Det stod en funktionär här på vägen och visade att man skulle springa upp i skogen - och jag blev helt konfys för efter att jag sprungit upp där han visade mig tappade jag helt kunskapen om att kunna läsa karta. Fick inte ihop någonting och yrade ett tag innan jag kunde läsa in mig vid en inäga och fatta var jag var.

Nästa bom kom vid 11 där jag inte fick ihop höjdkurvorna och den diffusa höjden jag var på.

Vid 13 kom jag för långt åt öster och fattade det när jag såg både stenmur och kraftledning. Gick upp på höjden och kunde via stigen och branten läsa in mig till kontrollen.

Var rätt trött i benen i mål men kunde säkert ha sprungit mycket fortare hela vägen. Men som sagt är jag inte van vid distansen och vågade inte ta ut mig för tidigt. Jag ska nog springa långa öppnamotionsklasser fler gånger, det var rätt kul.
Visa kommentarer (0)
 
Tormestorpsträffen ÖM9 (2012-08-12)