O-ringen E1 D45 (2012-07-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Simlångsdalen
Sträcka: 2.18 km
Tid: 20:59
Mitt dumma klockbatteri la av redan på väg till 3e kontrollen, så jag har själv fått rita in resten av rutten. Väldigt tjockt och tjusigt - man har inte en chans att se något under strecken. Ibland är det stigar där, ibland inte. Nå - jag vill gärna lägga in alla kartorna från O-ringen så det får bli så här.
Jag gick snett ut från kontrollpunkten och när jag kom fram till stigen som gick genom grönskogen så fattade jag ingenting. Den var nämligen helt gräsig och ganska dränkt så jag tänkte att jag trots allt kommit fram till kärret. Fast varför var det då så tät skog överallt? Nåja, hjärnsläppet lugnade ner sig ganska snart (O-ringen-premiär-nerver...) och jag tog rätt riktning över kärret och hittade 1an. Sen fortsatte jag min sneda karriär och drog för långt österut. Hittade en stig söderut, trodde det var den som ligger 100 m längre åt väster, följde den och blev helt konfys när jag kom ut till vägen och inte hade ängen framför mig utan i stället ett Väldigt, Väldigt blött kärr. Där fick mina splitter nya OL-skor sitt premiärdopp kan jag säga. Hann med ytterligare ett par onödiga svängar innan jag slutligen kom fram till 2an. 3-7 hade jag faktiskt inga större problem med. 8an tog jag en omväg till - sprang stigen längs med stenmuren och sedan en snitslad stig genom skogen till ängen på andra sidan vägen. Hade förstås varit smartare att ta den vänstra stigen när de delade sig strax efter vägen. Men jag hade En Listig Plan trodde jag. Den kändes Listig just då i alla fall men det blev en stor banan av det hela. Hittade i alla fall 8 utan problem och kunde springa mot den läskiga bron till upploppet.
Kan tillägga att bäcken precis innan broövergången var djup men hade ganska många tydligt utmärkta övergångar. Ändå kunde man se stressade orienterare som plaskade över den här bäcken, med vatten upp till bröstet, för att de inte hade tid att hitta någon bro. O-ringen är kul.
Sprang idag på 63:29, kom på 166 plats (av 205) och slog Gunilla med endast 10 sekunder...
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen E1 D45 (2012-07-22)