TP OL (2012-05-31)
Kategori: Tävling
Karta/område: Genarp Risen
Arrangör: Roland Bollemark & Rune Svensson
Sträcka: 8.67 km
Tid: 69:21
Väldigt olika karaktärer på banan idag. Första halvan gick ute på fäladen och här gillar jag att springa! Det går snabbt men man måste ändå vara med på kartan och läsa in sig på vilket kärr eller vilken gröning man är vid. Här gick det bra (lite svårt att hitta in till 3an bara, gick inte att gå söderifrån som det såg ut på kartan)
Sen från 8 och framåt så var det svårare och tyngre. Här kom också bommarna. På 10 kom jag rakt på övergången, men sen letade jag i beståndsgränsen som finns lite mer västerut - skogen ser inte riktigt ut som på kartan här. Stigen är mycket otydligare också så jag var inte riktigt säker ens när jag försökte läsa in mig från den. Ut från 10 tänkte jag runda det stora kärret - men här stoppas man av ett högt staket som inte finns på kartan, och tvingas ner mot vägen. Givetvis skulle jag då följt stora vägen bort till 11 men jag var så inställd på att fånga stigen och följa den så jag lyckades inte tänka om. Från 11 till 12 gick jag ut alldeles för långt österut, tog fel på höjderna och trodde jag rundade den till väster. När jag kom ner från kalhygget på stigen nedanför blev jag inte klok på de gula områdena norr om stigen och sprang fram och tillbaka på stigen ett antal gånger innan jag fattade att kontrollen låg mycket längre västerut. Klantigt, hade undvikits om jag haft mer kontroll på kompassen ut från 11.
13 och 14 utan problem (wow!) och sen mot 15 såg jag inte stigen som gick in till vänster från grusvägen och blev osäker på om jag var på rätt väg. Brakade till sist rätt igenom skogen (när jag hörde röster från TC och fattade att jag nästan kommit upp till mål) men var ändå osäker på var jag var ända tills jag hittade kontrollen.
Andra halvan alltså helt bedrövlig.
Visa kommentarer (0)
 
TP OL (2012-05-31)