Vättefejden lång (2012-04-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Fasaltskartan
Arrangör: Tockarps IK
Distans: 4,7 km
Sträcka: 5.76 km
Tid: 56:21
Läskigt aprilväder. Rätt risig karta. Och det gick plågsamt långsamt att springa - dålig träning och mycket ris att lyfta benen över. Men ändå känner jag mig rätt nöjd, för jag gjorde faktiskt inga bommar idag. Förvisso gjorde jag något konstigt vägval, men ingen jättekatastrof.
Till 1an var jag helt förvirrad, hade svårt att förstå vilken höjd som var vilken och vilket kalhygge som var vilket, och stigen jag skulle korsa såg jag inte alls. Var ändå relativt rätt på det och läste in mig rätt när jag kom ner i kärret.
Ut från 1an borde jag följt stenmuren längre innan jag gick ut till vägen, men tänkte fel och gjorde en onödigt lång böj söderut innan jag följde väg nästan ända till 2an. 3an ok, till 4an följde jag kärret genom det gröna. Området, det vita, innan kärret var blötare än själva kärret, tyckte jag, med djupa diken. Det som sen såg så blått ut på kartan var väldigt lättpasserat och lättläst. 5an inget problem, vägen till 6an spärrades av ett elakt grönområde som jag valde att gå öster om (fast gick in i det gröna på slutet för det var passerbart), kom rätt på kontrollen. Vägen till 7an risig och tråkig över ett kalhygge. Från 7 till 8 följde jag en mystisk kraftledning som inte fanns utsatt på kartan. Ledningen (förhoppningsvis telefonledning???) låg på marken, eller halvvägs upphängd i luften, jag hoppade över den flera gånger. Oroväckande.
Blev 9a av 21 idag, rätt nöjd med det alltså för det gick verkligen inte fort i skogen för mig tyckte jag.
Visa kommentarer (0)
 
Vättefejden lång (2012-04-09)